Duurzaam hout

Verduurzaming onder KOMO

De verschillende methoden zijn aan zeer strenge milieuregels gebonden. Systo volgt de regelgeving op de voet en loopt er meestal op vooruit. Het verduurzaamde naaldhout wordt onder KOMO-certificering geleverd. Dit geeft extra zekerheid; een onafhankelijke instantie controleert de verduurzamingsmethode en de toegepaste middelen.

PEFC gecertificeerd

Al het naaldhout wat wij gebruiken is PEFC gecertificeerd.
 
Door certificering van duurzaam bosbeheer en de gehele keten die het hout(product) daarna doorloopt tot het bij de eindgebruiker terecht komt, dit noemen we Chain of Custody, kan PEFC garanderen dat de producten met een PEFC-keurmerk daadwerkelijk uit een duurzaam beheerd bos afkomstig zijn. Kijk voor meer informatie op www.pefcnederland.nl

Het hout

Kleur kernhout geelbruin tot grijsbruin en spinthout wit tot lichtbruin.

Bangkirai is een loofhoutsoort die groeit in Zuidoost-Azie, voornamelijk uit de Maleisische deelstaten Sabah en Serawak.Vers is het kernhout geel tot grijsbruin gekleurd, soms met een roodachtige tint. In het daglicht verkleurt het in het begin snel tot bruin en daarna tot donkerbuin. Deze houtsoort is zeer moeilijk af te werken met lak, verf of beits; wel bestaan er speciale soorten Bangkirai olie.

Systo Systems
KvK: 24354210 - BTW: NL057292577B01
Zelfbouw veranda's © 2019
Design by Dymago™